Pavel Beneš
Pavel Beneš

BAS servis podporuje GBOB mezinárodní soutěž kapel

    25. listopad 2014 | blog

Letos jsme se stali oficiálními partnery projektu The Global of the Bands.

O projektu The Global of the Bands

Projekt The Global Battle of the Bands (GBOB - globální souboj kapel) je největší mezinárodní soutěž hudebních skupin ve světě, která se zaměřuje na podporu autorské tvorby. Tento projekt existuje a funguje v dalších třech desítkách zemí světa již od roku 2004. Soutěž je otevřena všem kapelám bez ohledu na věk jejich členů, na žánr, který skupina hraje, a bez ohledu na to, zda se jedná o profesionální či amatérské hudebníky. V roce 2014 se již podruhé otevírá GBOB stage i kapelám české hudební scény.

GBOB CZ jako jediná obohacuje soutěž o vlastní webové stránky www.gbob.cz, které jsou víc než jen soutěžní platformou, jsou globálním prostorem otevřeným všem hudebním kapelám, které chtějí nezávisle sdílet svou autorskou tvorbu, komentovat, informovat, hodnotit, podporovat, spoluvytvářet a především vylepšovat české hudební prostředí.

Stejně jako v ostatních zemích i u nás v ČR probíhají soutěžní kola nejprve na regionální úrovni. Celá soutěž vrcholí v podzimní čas národním finále v Praze. Vítěz národního finálového kola postupuje do světového finále, kde se spolu s finalisty dalších zúčastněných zemí utká o titul nejlepší světové kapely roku.