Pavel Beneš
Pavel Beneš

Do Windows 10 přichází nový prohlížeč

    15. květen 2020 | blog

Nový prohlížeč přijde s květnovou aktualizací

Nový prohlížeč Microsoft Edge je založený na projektu Chromium je kompatibilní se všemi podporovanými verzemi systémů Windows a macOS. Prohlížeč Microsoft Edge nahradí vaše starší verze prohlížeče Microsoft Edge a Internet Explorer na počítačích s Windows 10. Prohlížeč má přinést rychlost, výkon, nejlepší kompatibilitu pro weby a rozšíření integrovaných funkcí ochrany osobních údajů a zabezpečení. Chromium Edge je lehký a rychlý moderní prohlížeč.

Po spuštění May 2020 Update by měl být automaticky nový prohlížeč Edge dostupný všem uživatelům Windows 10. Microsoft dodává, že v podnikovém prostředí a ve vzdělávacích institucích nebude aktualizace instalována automaticky. Po instalaci je vyžadován restart počítače, následně již může uživatel používat nejnovější Edge. Za zmínku stojí fakt, že pokud nainstalujete prohlížeč přes Windows Update, tak ho není možné odebrat, jak tomu bylo v případě manuální instalace.

Podle Microsoftu by nemělo dojít k samovolné změně výběru výchozího prohlížeče. Jestliže používáte např. Firefox, měl by o instalaci nového Edge zůstat výchozím prohlížečem právě Firefox. Na ostatních platformách si Edge musíte stáhnout ručně, chcete-li ho používat.

Získejte nový prohlížeč Microsoft Edge