Pavel Beneš
Pavel Beneš

Konec Windows 7 se blíží

    27. listopad 2019 | blog

Microsoft do konce roku 2019 doručovat oznámení s připomenutím a doporučenými akcemi, které je potřeba provést před ukončením podpory systému Windows 7. Uživatelé by měli přejít na novější systém ještě před ukončením podpory toho starého.

14. ledna 2020 skončí podpora systému Windows 7

Poté už u tohoto produktu nebude dostupná technická podpora a aktualizace softwaru ze služby Windows Update, které pomáhají chránit váš počítač. Společnost Microsoft velmi doporučuje, abyste před lednem 2020 přešli na systém Windows 10 a předešli tak situaci, kdy budete potřebovat využít některé služby nebo možnosti podpory, které už nebudou k dispozici.

Rozšířená podpora bude pro uživatele Windows 7 k dispozici pouze do ledna roku 2020, pak čeká tento systém stejný osud jako svého času velmi populární XPčka. Pro ty ukončil americký softwarový gigant definitivně podporu v roce 2014. Běžní uživatelé tohoto starého operačního systému tak oficiálně již několik let nemohou stahovat žádné aktualizace ani opravy. V případě, že bude objevena trhlina, mohou ji hackeři dle libosti zneužít.

Vše výše uvedené se však týká pouze běžných uživatelů. Existují totiž počítačové systémy, pro jejichž chod je platforma Windows 7 nezbytná. U nich přechod na nějakou novější verzi systému není buď vůbec možný, nebo je finančně příliš nákladný. Typicky jde o stroje používané ve firemním sektoru.

„Je-li váš počítač a software starší než čtyři roky, je čas přejít se na nové zařízení s Windows 10. Moderní systémy Windows jsou levnější a rychlejší,“ uvedla vedoucí produktového marketingu Louisa Sadler Gauthier.

Pro více informací jak přejít na nový systém Windows 10 nebo koupi nového zařízení kontaktujte prosím naší podporu, kde Vám poradí jak na to.